FOTO! Ziua Porților Deschise la ISU Botoșani. Sute de copii, alături de pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a organizat și astăzi, „Ziua Porţilor Deschise”. Astfel, pentru câteva ore, porțile subunităților operative ale ISU din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Ștefănești au fost deschise pentru toți cei care au dorit să vadă autospecialele de intervenție și să afle informații utile despre cum trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Încă de la primele ore ale dimineții, curtea Detașamentului de Pompieri Botoșani s-a umplut de elevii Școlilor Gimnaziale nr. 7 și 17, dar și de cei de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani.

Autospecialele de stingere cu apă și spumă, autospeciala de lucru la înălțime, autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD, toate au fost studiate, îndeaproape, de vizitatori. Aceștia au avut ocazia să vadă cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. Copiii au urcat, pe rând, în autospecialele de intervenție și au aflat cum protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire le-au prezentat sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate.

Cu acest prilej, le-au oferit materiale informative din cadrul campaniilor naționale “Nu tremur la cutremur”, “R.I.S.C”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!” și “Un cămin sigur pentru copilul tău”. Și elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Ciucă” Săveni au petrecut astăzi, câteva ore alături de pompierii Stației Săveni, iar o parte dintre ei și-au exprimat dorința de a îmbrățișa această meserie.

Cei care nu au reușit să vină în vizită la subunitățile operative, s-au întâlnit cu pompierii în Piața Centrală din municipiul Botoșani. Reamintim faptul că, până pe 3 martie a.c., între orele 09:00 – 15:00, subunitățile ISU din Botoșani, Dorohoi, Ștefănești și Săveni își vor deschide porțile pentru toți cei care își doresc să afle cu ce se ocupă salvatorii militari.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, la următoarele sedii: – Detașamentul de Pompieri Botoșani, din strada Uzinei nr. 3; – Detașamentul de Pompieri Dorohoi, din strada Dumbrava Roșie, nr.2; – Stația de Pompieri Săveni, din strada Nicolae Iorga, nr.5; – Garda de Intervenție Ștefănești, din strada Nicolae Iorga, nr.16. În situația în care copiii vor fi însoțiți de cadre didactice, accesul se va realiza în mod organizat, pe baza unui tabel nominal al fiecărei clase în parte, întocmit în prealabil.

Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, în perioada 25 februarie – 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va desfășura mai multe acțiuni de informare și educare preventivă. Astfel, botoșănenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență, transmite printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com