FOTO! Acțiuni dedicate “Săptămânii Protecției Civile”, în bisericile din Botoșani. Despre ce le-a vorbit preoții enoriașilor

Acțiunile dedicate “Săptămânii Protecției Civile” au continuat cu Ziua educației preventive în lăcașurile de cult. Având o colaborare foarte bună cu preoții din toate cele patru Protopopiate din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Darabani, care susțin campaniile de informare ce au ca scop siguranța cetățenilor, pompierii au fost sprijiniți și astăzi, să desfășoare activități menite să dezvolte un comportament preventiv, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preoții au distribuit credincioșilor care au participat la slujbele religioase, materiale informative. Acestea conțin recomandări referitoare la: – folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze;  supraveghearea copiilor pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia; pregătirea pentru situații deosebite, cum ar fi cutremurele.

Mai mult, preoții le-au vorbit despre măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a preveni implicarea în situații de urgență.

Acțiunile au fost organizate sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani. “Săptămâna Protecției Civile” se desfășoară în perioada 25 februarie – 04 martie a.c., în întreg județul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *