FOTO Botoșănenii de la bazar instruiți de pompieri cum să prevină incendiile și ce trebuie să facă în caz de cutremur

„Împreună, mai pregătiți” sub acest slogan ISU Botoșani desfășoară, începând de astăzi, puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă, în zonele cu public numeros din municipiile Botoșani și Dorohoi, precum și orașul Săveni.

Prima acțiune de acest gen a avut loc în Centrul Comercial „TATI” din municipiul Botoșani.

Pompierii au discutat cu cetățenii despre incendiile care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor. De asemenea, au adus în atenție modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol.

Pirotehnicienii le-au explicat cetățenilor ce se poate întâmpla dacă ating sau lovesc muniție rămasă neexplodată.

Totodată, i-au sfătuit să-și supravegheze copiii în permanență și să nu lase la îndemâna lor chibrituri, brichete sau lumânări aprinse.

Cu acest prilej, pompierii au oferit materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale: „Nu tremur la cutremur”, Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”, „R.I.S.C. – Mai bine previi, decât să nu fii!” și „Un cămin sigur pentru copilul tău!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *