Mărturia unei femei din Botoșani, pacientă a medicului cardiolog acuzat că a implantat stimulatoare cardiace reutilizate de la decedați

Controversatul cardiolog din Iași, Dan Tesloianu, a contestat arestarea sa, dar judecătorii Curții de Apel București au respins, cererea acestuia. Deși i se aduc mai multe acuze, o botoșăneancă spune că medicul i-a salvat viața, potrivit ProTV.

Doctorul se delimitează de orice ilegalitate și susține că implantarea dispozitivelor medicale de la persoane decedate era o cutumă. Între timp, însă, procurorii descoperă tot mai mulți pacienți care au stimulatoare cardiace refolosite.

Doctorul Dan Tesloianu a dat pentru prima oară explicații în acest scandal, la Curtea de Apel București. Cardiologul a încercat să convingă judecătorii că nu a încălcat legea ori etica medicală și că locul său nu este după gratii.

Cristian Ene, avocatul doctorului Tesloianu: Domnul doctor Telsoianu a precizat foarte clar cum s-au desfășurat toate procedurile. Desfășurate din punct de vedere științific, în conformitate cu normele în vigoare la acel moment și, de asemenea, din 2017 până în 2022, domnia sa a atras atenția Casei de Sănătate că există un deficit de stimulatoare și un deficit de defribilitaoare ce pune în pericol viața pacientului”.

Eliza Ene, avocata doctorului Tesloianu: „Din punct de vedere juridic nu sunt dovedite niciuna dintre aceste acuzații și acest lucru a încercat astăzi și doctorul Tesloianu să demonstreze. Faptul că a acționat cu bună credință, respectând etica medicală, respectând dispozițiile legale”.

Sute de pacienți au montate dispozitive de la decedați

Situația doctorului Dan Tesloianu pare să se complice tot mai mult. Procurorii au extins cercetările la întreaga listă de pacienți operați de controversatul chirurg ieșean, dar și de echipa sa de rezidenți. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, numărul cazurilor de dispozitive implantate de la decedați se apropie de 300.

Printre ei se numără și o femeie de 35 de ani din Botoșani, care spune că doctorul Tesloianu i-a salvat viața. Asta chiar dacă a suferit un șoc electric după ce i-a fost implantat un defibrilator.

Aurora Rusu, fosta pacientă a doctorului Tesloianu: „Mi s-a spus că s-a desprins un electrod din inimă. Pe data de 8 martie am fost reoperată de domnul doctor Tesloianu și un rezident. Nu știu cum îl cheamă. La două zile mi s-a dat drumul acasă. Am coborât din mașină să merg să îi cumpăr ceva copilului meu cel mic. Am ajuns la colțul magazinului, am simțit cum amețesc și atunci am primit șocul. Mi-o sărit tot din mână. S-au bucurat, au aplaudat și mi-a spus domnul doctor că dacă nu aveam defibirilatorul eram rece”.

Cristian Ene, avocatul doctorului Tesloianu: Până la acest moment nu există niciun act medical stabilit de către vreo comisie, cum că procedurile efectuate de domnul Tesloianu ar fi pus în pericol viața vreunui pacient”.

La cererea procurorilor, Agenția Națională de Integritate va verifica averea doctorului Dan Tesloianu.

Sursa: Stirile ProTV

2 thoughts on “Mărturia unei femei din Botoșani, pacientă a medicului cardiolog acuzat că a implantat stimulatoare cardiace reutilizate de la decedați

  1. unde am ajuns ?? profanatorii de cadavre, un medic ca doctor MENGELE ! NU POT GASI O ALTA ASEMANARE !indiferent cat de bine faci ..dar sa profanezi mortii …

  2. avocatii dr MENGELE sunt la fel ca si gandirea acestuia !
    trebuie sa fie o lectie pentru toti care gandesc la fel ca el! macar sa se opreasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *