Noi detalii despre starea băiatului din Botoșani, sfâșiat de câini. A fost supus mai multor intervenții chirurgicale

Starea copilului din Botoșani în vârstă de zece ani, care a fost muşcat de mai mulţi câini, se îmbunătăţeşte. Băiatul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, iar acum este mult mai bine, mai ales că atunci când a ajuns în unitatea spitalicească era în stare foarte gravă.

„În momentul în care a ajuns la noi, copilul era în stare critică, fiind intubat şi ventilat mecanic. Acesta a fost internat pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. O echipă multidisciplinară, formată din medici chirurgi, medici generalişti, chirurgie plastică, neurochirurgie şi ortopedie a realizat intervenţiile necesare pentru salvarea acestuia. În acest moment, pacientul este detubat, respiră singur, este cooperant şi sperăm la o evoluţie favorabilă. Primele 24 de ore au fost critice, având în vedere că acesta prezenta hemopneumotorax, motiv pentru care a fost intubat şi ventilat mecanic, dar după stabilizarea lui, în urma intervenţiei chirurgicale, pacientul a început să dea semne de îmbunătăţire a stării”, a precizat, pentru Adevarul, Alina Belu, manager al Spitalului de Copii din Iaşi.

Cum s-a produs nenorocirea

Incidentul s-a petrecut duminică, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani. Minorul a fost găsit pe marginea părții carosabile, cu mai multe răni pe corp.

Copilul, în timp ce se deplasa pe strada Săvenilor, ar fi fost atacat de 3 câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *