FOTO! Directorul general al Poștei Române a cerut primarilor din Botoșani să preia în administrare clădirile companiei

Directorul general al Poștei Române, Florin Valentin Ștefan, a cerut, joi, primarilor din județul Botoșani să preia în administrare clădirile poștei.

Ștefan a spus că există la această dată o problemă cu patrimoniul poștei, în sensul că sediile poștale sunt degradate și că compania nu are resursele financiare necesare pentru modernizarea acestora.

În majoritatea UAT -urilor avem sedii ale companiei care nu arată bine. Nu prevedem în următorii ani o rezolvare a acestei probleme fără ajutorul dvs. (nr. a primarilor). Nu avem nici resursele necesare nici o explicație comercială în a moderniza și renova sediile noastre. În Europa, companiile de poștă nu mai au în proprietate spațiile unde își desfășoară activitatea. De aceea încercăm să avem o abordare la nivel național, care se aplică și la nivelul județului Botoșani, prin care acolo unde există interes din partea dvs cu privire la spațiul în care își desfășoară activitatea poșta, să avem o discuție și să luăm cea mai bună decizie. Fie să clarificăm statusul juridic al proprietății și după să luăm o decizie, fie să creăm acest parteneriat pentru comunitate prin care să punem în evidență spațiul poștei. Concret, fie îl preluați dvs, fie găsim ceva local care să îl preia”, a declarat directorul general al Poștei Române, Florin Valentin Ștefan.

Potrivit acestuia, la nivelul județului Botoșani, Poșta are peste 400 de angajați.

Suntem într-un proces de mdernizare a tot ce înseamnă activitatea companiei în mediul urban. Am renovat unele sedii din municipiu, Oficiul Postal nr 2 Botoșani, aducem calculatoare noi, soft nou, mașini noi, Toată această intrastrucură o punem pe picioare . Poate cea mai mare responsabilitate a companiei este în mediul mic urban sau rural, acolo ude avem și cei mai mulți angajați și unde desfășurăm cea mai mare parte a acestui parteneriat cu statul român. Istoric sunt convins că a existat o colaborare între Poșta Română și primărie. Ne este foarte greu să continuăm sau fără să a avea o relație bună cu autoritatea locală”, a mai spus directorul general al Poștei Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *