Societatea Eltrans va renunța la taxatori. Pasagerii vor fi filmați când urcă în autobuze

Societatea Eltrans va renunța la taxatori. Acest lucru va fi posibil după amplasarea stațiilor de autobuz dotate cu totemuri digitale, automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing și software informare călători.

Astfel, călătorii vor fi filmați în timp real, datele fiind conectate la un dispecerat, care va calcula automat câte bilete au fost emise de automatul de bilete din stație și camera va detecta numărul pasagerilor care urcă din acea stație. În prezent, societatea Eltrans are angajate 26 de persoane care se ocupă de taxa biletelor și patru controlori.

Un nou proiect pentru achiziția a 26 de autobuze și 14 microbuze

După ce au obținut finanțarea pentru achiziția a 11 autobuze și 2 microbuze electrice, autoritățile locale din municipiul Botoșani au pregătit un nou proiect, tot pe PNRR, pentru a dezvolta transportul în zona metropolitană.

Astfel, se încearcă achiziția a 26 de autobuze și 14 microbuze electrice. În cazul în care se va obține finanțarea, toate aceste mijloace de transport ar urma să fie folosite în zona metropolitană Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *