Un nou demers pentru construcţia magistralei de apă Hăneşti- George Enescu. Peste 23.000 de consumatori ar urma să aibă apă curentă

Un nou demers a fost pentru construcţia magistralei de apă Hăneşti- George Enescu, care va permite ca peste 23.000 de consumatori din judeţul Botoşani ar urma să aibă apă curentă. Consiliul Judeţean Botoşani a semnat un contract în valoare de 250.000 de lei cu societatea comercială Yda Proiect Consulting SRL Iaşi pentru a elabora documentațiile tehnico-economice, respectiv studii teren, expertize tehnice, avize, acorduri, Studiu de Fezabilitate, pentru proiectul „Conducta de aducțiune apă potabilă Hănești – George Enescu, Județul Botoșani”.

În prezent, zona central-estică a județului Botoșani se află în imposibilitatea racordării la sursa de captare și tratare a apei de la Stânca-Costești, ceea ce face ca populația din zonă să nu aibă acces la un sistem centralizat de distribuție a apei potabile dintr-o sursă sigură, la parametrii legali de debit și potabilitate.

În conformitate cu Master Planul operatorului regional de apă – canalizare, există posibilitatea asigurării debitului de 55,72 l/s (în prima etapă), respectiv de 75 l/s (în etapa a 2-a), după finalizarea unor lucrări privind implementarea unei noi stații de pompare. Punctul de racord este situat in localitatea Hănești, racordarea pentru viitoarea investiție urmând a se realiza în amonte de stația de pompare existentă.
Investiția ar rezolva o problemă actuală și de perspectivă asupra populației din zona central-estică a județului Botoșani, cca 23.386 locuitori beneficiari, cu implicații benefice directe asupra a şapte unităţi administrativ teritoriale, respectiv Ştiubieni, Vorniceni, Cordăreni, George Enescu şi Havârna, în etapa 1, dar și Vlăsineşti şi Săveni, în etapa a 2-a.

Investiția este considerată oportună deoarece sursa de captare și tratare a apei o reprezintă acumularea Stânca-Costești, apa fiind distribuită până în cadrul localității Hănești prin intermediul unei conducte de aducțiune din PEHD Dn 500 mm, care poate asigura debitul necesar celor 7 U.A.T.uri.

Lucrarea ar putea fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii, care a inclus-o pe lista sinteză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *