Omul de afaceri botoșănean, Cornel Șfaițer, ajută din nou financiar Politehnica Iași

Omul de afaceri botoșănean, Cornel Șfaițer, ajută din nou financiar Politehnica Iași. Politehnica Iaşi a făcut în această iarnă una dintre cele mai sonore campanii de transferări pentru nivelul Ligii a II-a. În afara unor jucători de perspectivă, precum Alexandru Mogoş (20 ani – Ripensia Timişoara), Bogdan Istratie (19 ani – Jiul Petroşani) şi Ionuţ Alienei (22 ani – Sporting Juniorul Vaslui), Poli a adus un străin rutinat, din prima ligă croată, Matija Katanec (32 ani, Varazdin) şi patru jucători de la echipe de top din România. Fostul internaţional de tineret slovac Vojtus (29 ani), care e format de Inter Milano, a venit de la Rapid, Itu, cvadruplu campion al României la doar 23 de ani, a fost împrumutat de la CFR Cluj, tehnicul Robert Ion (22 ani), a sosit de la Farul, iar Musi, o mare speranţă la 18 ani, a fost luat până în vară de la FCSB, scrie Ziarul de Iași.

Deşi campionatul se reia în această săptămână, aceştia au trebuit deja să fie plătiţi de Poli, pentru că leafa pe luna ianuarie trebuia achitată până pe 15 februarie. Trebuie precizat că, urmare a unor decizii luate în toamna trecută, ceilalţi componenţi ai lotului sunt cu salariile la zi, următoarele retribuţii pe care aceştia trebuie să le încaseze fiind cele pe martie.

Pentru a nu fi tensiuni în lot şi pentru ca nimeni să nu aibă restanţe salariale înainte de startul sezonului, Politehnica a trebuit să apeleze din nou la omul de afaceri botoşănean, care conduce Consiliul Director al grupării ieşene. Acest lucru a fost generat de faptul că Primăria Iaşi nu a virat niciun leu din cele 9,9 milioane lei aprobate pentru acest an Politehnicii, iar clubul nu are nicio sursă consistentă de venituri proprii. Şfaiţer a suplimentat astfel suma cu care a creditat Poli în alte situaţii critice, una dintre acestea fiind cea în urma căreia au putut fi închise deconturile de anul trecut la Primărie. Fără închiderea deconturilor pe 2022,  susţinerea clubului de la municipalitate în 2023 nu era posibilă.

Cu banii daţi în această lună de afaceristul care s-a implicat la Iaşi anul trecut, fotbaliştii nou veniţi au avut primele încasări de la Politehnica, toată lumea de la club fiind acum cu salariile la zi.

Poli a putut apela la banii lui Şfaiţer şi pentru că nu are probleme cu conturile bancare. Asta şi pentru că Ciprian Paraschiv nu a apelat la un executor judecătoresc pentru a obţine sumele la care are dreptul după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, luna trecută, că a fost concediat abuziv în 2021, instanţa hotărând şi reintegrarea lui în funcţia de preşedinte executiv al Politehnicii. Conform oficialilor din Copou, Paraschiv a fost de acord cu eşalonarea plăţii, însă Poli nu are acum resursele necesare pentru a achita prima rată solicitată, situaţia sperându-se a fi deblocată săptămâna viitoare.

Primul meci oficial al anului pentru Politehnica va avea loc sâmbătă, când stadionul „Emil Alexandrescu” va găzdui duelul cu CSC Şelimbăr, din antepenultima rundă a sezonului regulat. Disputa cu echipa sibiană va începe la ora 11:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *