O nouă încercare a Consiliului Județean Botoșani de a contracta un împrumut pentru finalizarea drumului strategic

Consiliul Județean Botoșani încearcă să obțină, din nou, creditul de 80 milioane lei. Demersurile de contractare a unui împrumut pentru finalizarea drumului strategic au început în vara anului 2022, numai că la licitația organizată de CJ nu s-a prezentat nicio unitate bancară.

Acum, instituția revine cu un proiect de Hotărâre privind contractarea unei finanțări rambursabile în valoare de 80.000.000 lei, prin care se oferă posibilitatea ca la licitație să participe și bănci străine.

Pentru a putea finaliza în bune condiții acest proiect de o importanță majoră pentru județ, prin hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr.110/27.05.2022 s-a aprobat contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 80.000.000 lei. Întrucât la procedura de achiziție a serviciilor bancare nu s-a prezentat nici un ofertant , pentru a da posibilitatea și ca o unitate bancară din afara României să se poată prezenta la licitația organizată de către Consiliul Județean Botoșani, propun eliminarea sintagmei,, finanțări rambursabile interne, înlocuirea acesteia cu ,, finanțări rambursabile,, si aprobarea unei noi hotărâri în acesta sens, se precizează în referatul de aprobare al Consiliului Județean.

Durata creditului va fi de 15 ani  cu o perioadă de grație de 2 ani.

Lucrările la drumul strategic au început anul trecut, iar pe două loturi aceste au fost finalizate. În urma licitației, valoarea totală a proiectului a fost de 455.648.162 lei, însă din cauza costurilor la materiale de construcție, energie electrică și carburanți s-a ajuns la o valoare de 538.332.389 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *