Unul dintre cele mai frumoase conace din judeţul Botoşani ar urma să devină pensiune cu centru SPA

conacul alexandrescu de la guranda- botosaniUnul dintre cele mai frumoase conace din judeţul Botoşani ar urma să fie transformat în centru SPA cu spații de cazare. Consiliul Județean (CJ( Botoșani a eliberat un certificat de urbanism, la începutul acestui an, pentru un proiect prin care conacul Alexandrescu, de la Guranda, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, ar urma să devină pensiune, centru SPA și restaurant. Conacul are 23 de camere şi cinci băi.

„Proprietarul este german și ne-a cerut un document prin care să declarăm dacă ne exercităm sau nu dreptul de preempțiune asupra acestei proprietăți. Noi ne-am manifestat această intenție, dar mă îndoiesc eu că va fi acolo așa ceva. Acolo trebuie păstrată arhitectura, plus că acolo a fost spital TBC, exista Bacilul Koch, specialiștii trebuie să se pronunțe. Noi l-am fi cumpărat, dar nu avem noi bani la primărie”, ne-a declarat primarul comunei Durnești, Vasile Sasu.

La începutul acestui an a fost prelungit Certificatul de Urbanism din 2021 pentru Reabilitarea, modernizarea și extinderea cu schimbare de funcțiune de agro-turism, spații cazare, restaurant, centru SPA, amenajare parc la conacul Alexandrescu Guranda, din comuna Durnești.

Imobilul, care se întinde pe 1.334 metri pătraţi şi care dispune de un teren de 16,48 hectare, inclusiv un lac de două hectare, este considerat o „bijuterie arhitectonică”. Conacul Alexandrescu de la Guranda a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea de către familia Alexandrescu, Mathilde şi Mihai Alexandrescu. El a a avut destinaţia de spital până după 2010 şi a fost retrocedat urmaşilor fostului proprietar, o persoană de origine austriacă.

Unul dintre cele mai frumoase conace din Botoșani va fi reabilitat. A fost preluat de un om de afaceri

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *