Un telefon și un card bancar pe care ucigașul Mariei Alexandru le avea la el când a fost ridicat de anchetatori, revendicate în instanță

Un telefon și un card bancar pe care ucigașul Mariei Alexandru le avea la el când a fost ridicat de anchetatori au fost revendicate în instanță. O rudă de-a lui Cătălin Rățușcă, tânărul care în ajunul Anului Nou a atacat-o cu zeci de lovituri de cuțit pe Maria Alexandru, adolescenta de 14 ani care mergea cu uratul alături de fratele ei în vârstă de nouă ani, a cerut restituirea bunurilor. Magistrații din Botoșani au respins, marți, această solicitare.

„În temeiul art. 255 Cod procedură penală, rap. la art. 250 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată cererea formulată în cauză de numitul Răţuşcă Severian, prin avocat Gavril Ana Maria, privind restituirea unui telefon mobil şi a unui card bancar – RAIFFEISEN BANK – bunuri ridicate de inculpatul Răţuşcă Cătălin cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului la data de 31 decembrie 2022. Obligă petentul să plătească statului suma de 100 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 21 februarie 2023”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor.

Criminalul Mariei, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Cătălin Rățușcă, în vârstă de 20 de ani, din comuna Durneşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „omor calificat”.

Botoșăneanul i-ar fi propus fetei în mai multe rânduri să accepte să fie iubita lui, însă adolescenta a refuzat de fiecare dată. Deranjat de refuzul consecvent al fetei, individul a avut o criză de furie, a pus mâna pe cuţit şi a urmărit-o în ziua de ajun în Truşeşti, înjunghiind-o de mai multe ori.

Ancheta procurorilor a scos la iveală că tânărul ar fi premeditat totul.

Individul ” pe fondul geloziei, după ce, în prealabil, îşi procurase un cuţit, un aparat cu electroşocuri şi un spray paralizant, în ziua de 31 dccembrie, în jurul orei 12.30, pe drumul public din comuna Truşeşti inculpatul i-a aplicat victimei A.A.M., în vârstă de 14 ani, aproximativ 30 de lovituri de cuţit în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni incompatibile cu viaţa”, arată procurorii.

Maria a fost ucisă în ajun de An Nou în timp ce mergea cu uratul, alături de fratele ei, de nouă ani. Deși speriat peste măsură, băiatul a găsit puterea să ceară ajutor la toți oamenii care i-au ieșit în cale, sperând că își va salva sora. Atacatorul a fost prins în Gara Trușești.

FOTO & VIDEO Durere imensă la Trușești! Maria, fetița ucisă în plină stradă, a fost condusă pe ultimul drum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *