Posturi de consilier școlar suplimentate la Botoșani. Șeful ISJ: Toate unitățile de învățământ din județul Botoșani vor avea cabinete de consiliere școlară

Ministerul Educației, prin ordin al ministrului Ligia Deca a aprobat suplimentarea cu 25 de posturi de consilier școlar, pentru județul Botoșani. Potrivit inspectorului școlar județean, Bogdan Suruciuc, în prezent, gradul de ocupare este de 60 de posturi, anul trecut Botoșaniului fiind repartizate doar 10 locuri pentru activitatea de consiliere școlară.

„Începând cu anul viitor toate unitățile de învățământ din județul Botoșani vor avea cabinete de consiliere școlară. Cu un total de 85 de consilieri școlari vom acoperi nevoia integrală a unităților de învățământ din județul Botoșani, în condițiile în care normele arată că este nevoie de un consilier la un număr de 800 de elevi”, dă asigurări Suruciuc.

Un consilier școlar contribuie la creşterea accesului elevilor şi preşcolarilor la servicii de asistenţă psihopedagogică, orientare şcolară şi vocaţională, extinderea activităţilor de prevenire a violenţei şcolare precum și creşterea accesului la activităţi de informare, consiliere şi sprijin pentru elevii în risc de excluziune școlară.

VIDEO Botoșaniul, sub Cod Galben de vânt. Foișor distrus de rafale, copaci puși la pământ. „L-a luat ca pe o cutie de chibrituri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *