O grădiniță din județul Botoșani va fi reabilitată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Primarul a semnat contractul

O grădiniță din județul Botoșani va fi modernizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Primarul comunei Todireni, Petru Toma, a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ce presupune modernizare corpului B al Liceului tehnologic Todireni, în cadrul programului de Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale.

Durata proiectului este 24 de luni, data de finalizare fiind 23.01.2025.Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile. Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

”Obiectivul nostru este de a reabilita clădirea cu destinație de grădiniţă situată în sat Todireni, comuna Todireni, judeţul Botoşani. Clădire cu regim de înălțime Stehnic+P+1E. În prezent, clădirea este compartimentată interior în încăperi specifice destinației clădirii, respectiv grădiniţă”, transmite printr-un comunicat Primăria Todireni.

Valoare totală a proiectului este de 1.138.797,73 lei, iar valoarea nerambursabilă finanțată din PNRR de 1.138.797,73 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *