Copilul mușcat de câini pe o stradă din Botoșani, în continuare în stare critică

Copilul în vârstă de zece ani, din Botoșani,  care, în cursul zilei de duminică, 19 februarie, a ajuns la spital după ce a fost muşcat de trei câini, rămâne în stare critică. Acesta a fost transferat de la Botoşani la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, având plăgi muşcate la nivelul capului, gâtului şi toracelui, potrivit Ziarul de Iasi.

Medicii au explicat că este vorba despre plăgi importante, cu lipsă de ţesut, inclusiv un hemopneumotorax, o leziune la nivelul plămânilor care îi pune viaţa în pericol. După ce a fost evaluat în Unitatea de Primire a Urgenţelor, a fost transferat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru îngrijire multidisciplinară. Reprezentanţii spitalului spun că prioritară este salvarea vieţii copilului şi ulterior vor fi evaluate zonele care au fost afectate pentru a se lua în considerare reconstrucţia acestora, fiind vorba despre zone cu plăgi deschise.

„Pacientul rămâne intubat, ventilat mecanic. Menţine o stare critică, dar stabilă. Sperăm la o evoluţie favorabilă”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Copilul a fost atacat de câini pe o stradă din municipiul Botoşani, iar poliţiştii au identificat deja proprietarul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *