O tânără din Botoșani este noua atracție din fotbalul românesc. Ce visa să facă în copilărie și cum a ajuns în sport

Iuliana Demetrescu a fost prima femeie care a arbitrat un meci de Liga 1 în România, Stephanie Frappart prima care arbitrează un meci al lui Real Madrid și Maria Sole Ferrieri Caputi a devenit prima femeie care să fie la centru într-un meci de Serie A.

Nicoleta Grigoriu dorește ca la un moment dat să ajungă să arbitreze și ea meciuri mari. Momentan este asistent la Liga a 2-a feminină din România și la divizia a treia la bărbați. Femeia în vârstă de 31 de ani a dezvăluit ce planuri de viitor are și cum a ajuns să practice această meserie în ciuda faptului că părinții ei erau sceptici.

„În anul 2018 am promovat în lotul Ligii a 3-a, iar în prezent sunt monitorizată pentru promovarea în lotul Ligii 2. Mă pregătesc zilnic și sper ca promovarea să vină cât mai repede. Cred că sunt unul dintre cei mai delegați arbitri asistenți, la general vorbind, și sunt mândră de asta. Mă simt pregătită pentru a ține pasul și în Liga 2 și poate mai sus de atât.

Din fericire, în ultima perioadă se promovează mult fotbalul feminin si mă bucură acest lucru. Consider că orice fată care dorește să practice fotbalul sau să fie în această lume, trebuie să-și urmeze pasiunea.

Eu m-am apucat de arbitraj la 23 de ani și am văzut că se poate. Părinții mei nu au fost contra pentru că eram destul de matură să decid singură, dar trebuie să recunosc că la început au fost sceptici. Cu timpul mi-au acordat încredere și acum sunt foarte mândri de mine. Mi-am dorit să aplic legile pe străzi, dar am ajuns să aplic Legile Jocului la meciuri. Momentan nu mă gândesc să-mi schimb profesia. Sunt profesor de educație fizică și sport și fac asta cu plăcere”, a declarat Nicoleta Grigoriu, potrivit topbotosani.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *