Specialiștii Antidrog, față în față cu liceenii de la Vorona. Tinerii, învățați să se țină departe de droguri, alcool și tutun

Miercuri, 15 februarie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona, județul Botoșani, o serie de sesiuni de informare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe psihoactive.

142 de adolescenți și 7 cadre didactice au fost informate cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de tutun, alcool și droguri, în vederea dezvoltării unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă.

Elevii prezenți au dezbătut împreună cu specialiștii antidrog cauzele consumului de substanțe psihoactive în rândul tinerilor și cum pot face față presiunii anturajului atunci când sunt puși în fața unei decizii. S-au discutat aspecte referitoare la dependenţă, toleranță, modalitatea în care se schimbă comportamentul unui consumator, mecanismul dependenţei psihice, efectele fiziologice şi medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung și au fost clarificate aspectele juridice ce țin de regimul drogurilor.

De asemenea, specialiștii CPECA Botoșani le-au recomandat adolescenților prezenți să se implice în activități adecvate vârstei, să practice sport, să evite anturajele care ar putea avea o influență negativă asupra lor, să comunice deschis cu părinții, profesorii sau persoanele de încredere orice problemă cu care se confruntă, pentru a găsi, împreună, alternative în rezolvarea acesteia.

În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului încheiat între Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani și  Consiliul Judeţean Botoşani – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *