Ce pățești dacă îți falsifici permisul! Decizie a instanței în cazul unui bărbat din Botoșani care a făcut acest lucru

Un bărbat din Botoșani, care a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals, ca și cum ar fi fost eliberat de autoritățile din Ucraina, a fost condamnat, luni, la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru fals și uz de fals. Decizia, definitivă, a fost dată de Curtea de Apel Suceava, după ce în luna septembrie aceeași sentință a fost emisă și de Judecătoria Botoșani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani nu au fost de acord cu pedeapsa atât de mică pe care a primit-o botoșăneanul și au contestat-o, însă Curtea de Apel Suceava a respins apelul ca nefondat.

Judecătorii au dispus, de asemenea, anularea documentului.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. g Cod procedură penală raportat la art. 256 Cod procedură penală, dispune anularea înscrisului falsificat, respectiv a permisului de conducere aparent eliberat de autoritatea competentă din Republica Ucraina, cu seria BXT nr. 522891”, se precizează în sentință

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatului C.N., pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 320 Cod penal cu aplicarea art. 374 alin. 4, 396 alin. 10 Cod procedură penală. În temeiul art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 3 luni închisoare în sarcina inculpatului Ciocoiu Neculai, cu acelea?i date de stare civilă, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 323 Cod penal cu aplicarea art. 374 alin. 4, 396 alin. 10 Cod procedură penală. În temeiul art. 38 alin. 1, 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopește pedepsele arătate mai sus, stabilind pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare la care se adaugă 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 lună închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 7 luni închisoare. În temeiul art. 83 alin. (1), (3), 84 Cod penal amână aplicarea pedepsei rezultante a închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoșani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Botoșani.

În temeiul art. 85 alin. (2) lit. c Cod penal impune inculpatului să execute obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune Botoșani sau în colaborare cu instituții din comunitate. În temeiul art. 404 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. g Cod procedură penală raportat la art. 256 Cod procedură penală, dispune anularea înscrisului falsificat, respectiv a permisului de conducere aparent eliberat de autoritatea competentă din Republica Ucraina, cu seria BXT nr. 522891. În temeiul art. 274 alin. (1) Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 476,84 lei, cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei sentințe, conform art. 410 alin. 1 Cod procedură penală. Pronunţată astăzi, 30 septembrie 2022, prin punerea hotărârii la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  1107/2022  30.09.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *