Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu peste 1.100 de elevi de la mai multe școli din județul Botoșani

În săptămâna precedentă, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative la care au participat peste 1.100 de elevi, din 12 unități de învățământ din județ.

Abordarea activităților a fost plurivalentă, cu accent însă pe prevenirea bullying-ului, cyberbullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Elevilor de gimnaziu din cadrul școlilor din comunele Ibănești, Curtești, Corlăteni, Dimăcheni, Avrămeni, Dersca, le-au fost prezentate, adecvat categoriilor de vârstă, implicațiile unui comportament violent, instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a..

Activități similare au fost desfășurate și în unități de învățământ din municipiul Botoșani și orașul Flămânzi.

Determinat și de caracterul interactiv, deschis, al discuțiilor, tematica abordată a inclus deopotrivă și aspecte legate de pericolul consumului de substanțe interzise sau de răspunderea contravențională și penală a minorilor, în cazul săvârșirii de fapte antisociale.

Elevii claselor primare au primit din partea polițiștilor și informații despre comportamentul rutier corect al pietonilor.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *