Salarii majorate pentru o anumită categorie de bugetari. Unele venituri ar putea depăși 18.000 lei pe lună

Salariile unor bugetari ar putea fi majorate anul acesta. Este vorba despre funcționarii din cadrul centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Mai mulți senatori și deputați PNL și PSD au depus o inițiativă legislativă care ar duce la majorarea veniturilor funcționarilor din cadrul centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajații APIA din teritoriu ar beneficia de salarii majorate, egale cu cele ale colegilor din aparatul central.

Proiectul prevede ca salariile de bază ale personalului APIA din teritoriu să fie aduse la același nivel cu cele ale personalului din cadrul aparatului APIA central, de la București.

”Am și un proiect de act normativ de egalizare a salarizării de la cei de la județ cu cei de la centru, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Cei de la centru au reușit așa să se profesionalizeze din punct de vedere al salarizării, dar cei de la județ, care duc greul cererilor de plată, nu au avut șansa asta”, a precizat Emil Dumitru pentru AGRO TV.

Inițiatorii proiectului își motivează propunerea de majorare a salariilor prin faptul că numărul angajaților APIA din teritoriu este subdimensionat și ei duc greul, lucrând inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și de sărbătorile legale.

Salarii majorate pentru o anumită categorie de bugetari. Unele venituri ar putea depăși 18.000 lei pe lună

Directorul general al APIA are un salariu de bază brut de 15.402 lei, plus sporuri și indemnizații de peste 3.000 lei. Directorii generali adjuncți câștigă 15.632 lei brut, în timp ce consilierii superiori primesc între 9.400 și 11.500 de lei.

Un șofer are un salariu de bază de 3.700 lei, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *