Salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri după noua lege a salarizării – Sanitas

scandal medici spitalul judeteanNoua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri, susţin reprezentanţii Sanitas, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă”, susţin sindicaliştii.

Astfel, noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri.

În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să susţină în Guvern orice soluţie care va avea ca finalitate creşterea veniturilor angajaţilor din Sănătate.

Referitor la finanţarea unităţilor sanitare, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, „şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”.

Potrivit anunţului, ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie ac, reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit, vineri 10 februarie 2023, cu Alexandru Rafila – Ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister.

Discuţiile s-au axat pe analiza revendicărilor Sanitas şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea acestora.

În ceea ce priveşte noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar, grup de lucru care să redacteze noua lege ţinând cont de principiile reiterate şi susţinute de Federaţia Sanitas.

„Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali”, susţin sindicaliştii.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *