FOTO Botoșăneancă sărbătorită la 100 de ani. „Toată viața a fost iute, acum o vedeai aici, acum o vedeai acolo”

O botoșăneancă a fost sărbătorită la împlinirea a 100 de ani. Maria Brumă, din comuna Roma, a fost felicitată de reprezentanții Primăriei din localitate cu flori, tort, o diplomă aniversară, dar și un premiu în bani. Deși femeia nu mai locuiește în comuna Roma, ci la fiul ei în Botoșani, primarul comunei Roma, Mihai Asiminicesei, a mers la Botoșani special pentru a-i arăta recunoștința din partea întregii comune pentru aportul pe care l-a adus de-a lungul anilor pentru comunitatea din care a făcut parte.

Se deplasează greu, dar este foarte lucidă. Ceea ce am făcut noi reprezintă un semn de recunoștință pentru că viața nu i-a fost ușoară. Eu știu de la bunica mea, care a lucrat la colectiv, timpurile erau cum erau. Dar iată că a reușit să aibă o viață lungă. Să știți că viața modernă de acum ne oferă mult mai mult, dar mai greu ajungem la o asemenea vârstă onorabilă. Probabil mâncarea, viața simplă de la țară au dus la longevitate”, ne-a declarat primarul.

Bunica Maria are trei copii (doi băieți și o fată), cinci nepoți și trei strănepoți. A rămas văduvă la vârsta de 62 de ani. Familia spune că toată viața sa a trăit cumpătat. A mâncat din grădina sa, a ținut toate posturile de peste an, iar credința în Dumnezeu nu și-a pierdut-o niciodată.

„Acum nu mai poate, dat toată viața ei a fost foarte energică, iute, acum era aici, acum era acolo”, ne-a mărturisit Dumitru Gaftiniciuc, fiul femeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *