FOTO ”Un cămin sigur pentru copilul tău” a ajuns la Răuseni. Peste 100 de părinți și bunici au primit de la pompieri recomandări

Peste 100 de părinți și bunici din comuna Răuseni au primit de la pompieri recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte astfel încât copiii să fie în siguranță, acasă. Acțiunea de informare și educare preventivă face parte din campania „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Totodată, pompierii le-au explicat și ce trebuie să facă în cazul în care cei mici sunt implicați într-un astfel de incident.

La finalul întâlnirii, fiecare participant a primit câte o broșură care conține sfaturi pentru înlăturarea pericolelor din mediul casnic și care a fost editată cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Botoșani și Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoșani.

Zece copii care provin din familii cu posibilități reduse au primit ghiozdane și rechizite, oferite de CJ Botoșani și ATOP Botoșani.
Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani. Dezvoltarea conceptului de „cămin sigur pentru copilul tău” a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Data de 10 a fiecarei luni a fost declarată ziua campaniei, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *