Numărul furturilor din locuințe a scăzut la Botoșani, în schimb infractorii dau tot mai multe spargeri la societăți comerciale

Numărul furturilor din locuințe a scăzut la Botoșani, în schimb infractorii dau tot mai multe spargeri la societăți comerciale. Asta o arată datele statistice prezentate de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, infracţiunile contra patrimoniului, reprezintă un procent de 37,29% din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul I.P.J. Botoșani și înregistrează o creștere de 5,3%, creștere înregistrată atât în mediul urban cu 6% cât și în mediul rural cu 4,3 % , însă valoarea înregistrată în anul 2022 este cu 11,2% mai mică decât media ultimilor 5 ani.

Ponderea infracțiunilor contra patrimoniului este deținută de infracțiunile de furt, infracțiuni care înregistrează o creștere de 5,6% .

Analiza situaţiei operative şi a fenomenului infracţional a scos în evidenţă faptul că, față de perioada de referință, în anul 2022, numărul furturilor din locuințe a scăzut cu 38,69%, atât în mediul urban cât și în mediul rural, în timp ce furturile din societăți comerciale cresc cu +29,60%, creștere înregistrată atât la furturile din societăți comerciale prevăzute cu sisteme de pază și alarmare, cât și la furturile de pe rafturi, precizează IPJ Botoșani.

Infracțiunile de tâlhărie înregistrează o scădere de 2,8%, scădere înregistrată în mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *