Botoșăneni amendați din cauza lenei și a nepăsării. Aruncau pungile cu gunoi lângă containere ori la coșurile stradale

Mai mulți botoșăneni au fost amendați de polițiștii locali din cauza lenei și a nepăsării. Aceștia au fost prinși după ce au aruncat pungile cu gunoi menajer la întâmplare. Potrivit unei informări transmisă de Poliția Locală Botoșani, în perioada 01.-10 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe domeniul public/în coșurile stradale.

Astfel, au fost aplicate șapte  sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 1500 lei potrivit prevederilor H.C.L. nr.130/2020, pentru abandonarea deșeurilor menajere la coșurile stradale, pe spațiile verzi, dar și lângă containerele de la platformele special amenajate. Acțiunile au avut loc pe str. Săvenilor, str. Primăverii, str. Vârnav și str. Prieteniei.

„În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului. În conformitat cu art. 76 din H.C.L. nr. 130/2020, abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere pe spațiile verzi, în locurile publice și în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1500 lei pentru persoanele fizice, și de la 500 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice”, precizează polițiștii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *