FOTO Elevii Liceului Tehnologic ,,Ștefan cel Mare si Sfânt”-Vorona spun ,,NU” violenței

Diversificarea formelor de manifestare a delincvenței juvenile din ultima perioadă impune realizarea de eforturi în scopul gasirii celor mai eficente mijloace de contracarare a efectelor acestui fenomen. La Liceul Tehnologic ,,Stefan cel Mare si Sfant” –Vorona, prin Comisia de prevenire și combatere a violenței se derulează în permanență activități în colaborare cu instituții cu atribuții sau preocupări în domeniul combaterii violenței.

Astfel, in această săptămână, elevii școlii au primit vizita reprezentanților D.G.A.S.P.C. în cadrul proiectului ,,Venus – împreună pentru o viață în siguranță. Folosind Chestionare, studiul de caz sau basmul terapeutic, în cadrul acestei activități s-a urmărit sensibilizarea tinerilor privind consecințele abuzului și a actelor de violență, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, oferirea de comportamente alternative.

In final, elevii au ajuns la concluzia ca schimbarea vine de la ei, ca orice problemă poate fi rezolvată fară violență prin adaptarea unui comportament tolerant.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *