Tribunalul Botoșani confiscă peste 150.000 de euro într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. Inculpații scapă de închisoare

Tribunalul Botoșani a dispus, joi, confiscarea unei sume de peste 150.000 de euro într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și constituire de grup infracțional organizat, dosar în care toți cei zece inculpați scapă de închisoare, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Dosarul se află pe rolul instanței din 2014, însă a trecut de la o instanță la alta și, după nouă ani de procese, autorii faptelor scapă fără nicio pedeapsă, în ciuda faptului că și-au bătut joc mai multe tinere din Botoșani.

Singura pedeapsă dispusă de instanță, însă nici aceasta nu este definitivă, este confiscarea de la opt dintre inculpați a unor sume cuprinse între 4.700 de euro și 31.200 euro.

Victimele au fost racolate între 1 aprilie 2004 și 7 martie 2006 din România de către membrii grupului infracţional, mulți din Botoșani, pentru a munci în Olanda. După ce au fost duse în Olanda, victimele au fost obligate să se prostitueze pentru a le plăti acestora, le-au fost luate paşapoartele, au fost ameninţate şi atacate şi au fost sechestrate în apartamentele făptuitorilor. De asemenea, două dintre reclamante au fost violate de către unul din membrii grupului. Banii obţinuţi de la victime au fost transferaţi în România prin serviciile bancare.

Un criminal periculos, aflat în Penitenciarul Botoșani, scapă de condamnarea la închisoare pe viaţă. Pedeapsa a fost redusă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *