Persoane fără adăpost ridicate de pe străzile din Botoșani și Dorohoi, din cauza gerului

Pompierii împreună cu polițiștii locali și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și-au intensificat misiunile de patrulare în vederea identificării oamenilor fără adăpost, dar și pentru transportul acestora la locurile de cazare special amenajate, din cauza gerului de afară, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. O astfel de acțiune a avut loc și noaptea trecută, în municipiile Botoșani și Dorohoi, fiind găsite trei astfel de persoane.

De asemenea, la întoarcerea din misune, echipajele SMURD au verificat zonele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii fără adăpost. Pompierii anunță că misiunile de patrulare vor continua și în nopțile următoare.

ISU roagă populația să anunțe autoritățile locale cu privire la persoanele din această categorie pe care le întâlniți sau despre care aveți cunoștință. în condițiile în care, până pe 11 februarie a.c., județul Botoșani se află sub o atenționare tip Cod galben de ger.

Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece, în special noaptea și dimineața, când va fi ger. Temperaturile minime prognozate se vor situa, în general, între minus 25 și minus 18 grade.

Sfaturi pentru a vă proteja de ger:
– evitați deplasările pe distanțe lungi;
– evitați expunerea la frig;
– consumați ceaiuri calde;
– folosiți îmbrăcăminte adecvată, evitând însă supraîncălzirea organismului;
– protejați-vă extremitățile prin purtarea de mânuși, căciuli;
– evitați trecerea în mod brusc din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu;
– purtați încălțăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *