Zeci de somații trimise de Poliția Locală către firmele și asociațiile de proprietari din Botoșani

Mai multe asociații de proprietari din municipiul Botoșani au fost somate de Poliția Locală cu privire la obligația de a asigura curățarea zăpezii depuse pe trotuarelor din zona arondată și să ia măsuri  pentru înlăturarea țurțurilor formați pe blocuri.

De asemenea,  asfel de somații au fost trimise și unor societăți comerciale, care au fost înștiințate să îndepărteze țurțurii de pe imobilele deținute și să ia măsuri de înlăturarea acestora, pentru a împiedica accidentarea pietonilor, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

În perioada 5–7 februarie, au fost notificate 17 asociații de proprietari cu privire la obligația de a asigura curățarea zăpezii depuse pe trotuarele din zona arondată, dar și cu privire la dispunerea de măsuri pentru înlăturarea țurțurilor formați pe imobile. De asemenea, un număr de 11 agenți economici a fost înștiințat să identifice şi să înlăture situațiile de pericol – formarea țurțurilor pe imobilele deținute și să ia măsuri de înlăturare a depunerilor de zăpadă, pentru evitarea unor incidente. Potrivit art. 3 lit. e din H.C.L. nr. 355/2011, cetăţenii, agenţii economici, celelalte persoane juridice au obligația de a îndepărta zăpada şi gheaţa din dreptul imobilelor şi ţurţurii de gheaţă formaţi pe imobilele deţinute”, precizează sursa citată.

Nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 lei la 2000 lei pentru persoanele juridice, iar de la 400 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *