Valeriu Iftime surprinde! Motivul pentru care nu-și dorește ca FC Botoșani să intre în play-off: „Acolo sunt banii”

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, susține că ar prefera ca echipa lui să termine pe primul loc în play-out în detrimentul unei prezențe în play-off. Raționamentul afaceristului? Locul 7 ar însemna pentru moldoveni o posibilitate reală de a evolua în preliminariile Conference League.

Victoria spectaculoasă reușită de FC Botoșani cu Petrolul, scor 5-0, a dus echipa lui Stoican la doar trei puncte distanță de ultimul loc care asigură play-off-ul. Cu toate acestea, Iftime are alte planuri cu formația care până nu demult era considerată una dintre candidatele certe la retrogradare. Totodată, omul din fruntea Botoșaniului a ținut să-l laude pe Flavius Stoican pentru parcursul din 2023.

Valeriu Iftime explică de ce nu vrea ca FC Botoșani să intre în play-off: „Locul 6 nu-ți dă nimic”

„Toată lumea îmi spunea că mă retrogradează Stoican. Dacă ascultaţi locurile în care a antrenat Stoican şi ce a făcut, o să vedeţi nişte lucruri care sunt absolut incredibile. La Dinamo, Petrolul, Craiova lui Mititelu, Zimbru Chişinău, incredibil, omul ăsta chiar a avut mare nenoroc la viaţa lui.

Acum nu visez (n.r. la play-off) că e zi, poate la noapte. (…) Nu mă aşteptam la parcursul ăsta, cum nici acum nu sunt convins că lucrurile sunt chiar atât de frumoase. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş vrea să fiu pe locul întâi în play-out, ca să am şanse pentru o cupă europeană, dacă o luăm financiar.

Locul şase în Liga 1 nu îţi dă nimic, îţi dă cu o sută de mii mai mult decât locul şapte, dar dacă ești pe locul şapte sau opt poţi juca un baraj, după care poţi avea un alt baraj şi sunt multe şanse să prinzi o cupă europeană şi acolo sunt banii”, a spus finanțatorul moldovenilor, la Prima Sport 1.

FC Botoșani a surclasat-o pe Petrolul, scor 5-0, continuând trendul pozitiv pe care se află în 2023, sub conducerea lui Flavius Stoican. Cu Sebastian Mailat din nou în zi de grație, botoșănenii le-au oferit „găzarilor” o veritabilă lecție de fotbal și au ajuns la trei victorii din tot atâtea meciuri în noul an, potrivit gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *