O pensiune din Botoşani obligă o primărie să îi plătească peste 250.000 de lei

O pensiune din Botoşani obligă o primărie din judeţ să îi plătească peste 250.000 de lei pentru plata unor servicii. Este vorba de pensiunea Stejarul de la Baisa, cea care a câştigat în instanţă un proces împotriva Primăriei Mihai Eminescu, pentru cazarea unor muncitori din Sri Lanka, care au încercat să părăsească ilegal Botoşaniul în pandemie.

Pe fondul unui vid legislativ, Primăria Mihai Eminescu, pe raza căreia se află pensiunea Stejarul, a fost considerată bună de plată pentru serviciile oferite cetăţenilor sri lankezi.

Societatea Trans Expres SRL, cea care deţine pensiunea Stejarul, a deschis o acţiune în instanţă împotriva Primăriei Mihai Eminescu. Administraţia locală din Mihai Eminescu a considerat că banii trebuie plătiţi de Direcţia de Sănătate Publică sau de Ministerul Sănătăţii şi a solicitat chemarea în judecată, în acelaşi dosar, a celor două instituţii. Cererea a fost respinsă, iar Judecătoria Botoşani a obligat-o la plata întregii sume şi a penalităţilor aferente către firma administrată de Corina Dănuţă.

Solutia pe scurt:

În dosarul nr. 13478/193/2020 Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâtul MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată, formulată de reclamanta COMUNA MIHAI EMINESCU în contradictoriu cu pârâta DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BOTOŞANI, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată, formulată de reclamanta COMUNA MIHAI EMINESCU în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea reclamantei având ca obiect obligarea pârâţilor la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, eventuala cerere de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.08.2022.

În dosarul conexat nr. 5278/193/2021 Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC TRANS EXPRES SRL în contradictoriu cu pârâta UAT COMUNA MIHAI EMINESCU. Obligă pârâta UAT COMUNA MIHAI EMINESCU la plata în favoarea reclamantei SC TRANS EXPRES SRL a sumei de 137335 lei cu titlu de preţ al serviciilor prestate. Obligă pârâta UAT COMUNA MIHAI EMINESCU la plata în favoarea reclamantei SC TRANS EXPRES SRL a dobânzii legale penalizatoare calculată de la data de 17.07.2020 asupra debitului în cuantum de 91880 lei aferent facturii seria BT TEX nr. 21457, respectiv de la data de 26.07.2020 asupra debitului în cuantum de 45455 lei aferent facturii seria BT TEX nr. 21458 şi până la achitarea integrală a debitului. Obligă pârâta UAT COMUNA MIHAI EMINESCU la plata în favoarea reclamantei SC TRANS EXPRES SRL a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3851,7 lei cu titlu de taxă judiciară de timbru.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, eventuala cerere de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Botoşani. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.08.2022.
Document: Hotarâre  2888/2022  04.08.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *