FOTO Demn de uniformă! Gestul de apreciat al unui jandarm din Botoșani

Un jandarm din Botoșani a făcut un gest demn de apreciat, prin care a arătat nu doar că merită uniforma pe care o poartă, dar a oferit și un exemplu de corectitudine și umanitate.  El a găsit o borsetă cu bani, luni seară, și l-a căutat pe proprietarul acesteia pentru a i-o restitui. Ionuț, elev la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, a observat borseta cazută pe trotuar, în zona Stadionului municipal Botoșani și i-a verificat conținutul, după care a luat legătura cu dispecerul de serviciu.

Deoarece în borsetă nu erau documente personale, s-a reușit stabilirea posesorului pe baza seriei și numărului cărții de identitate ce erau inscripționate pe un bilet de avion, în urma verificării efectuate în baza de date privind evidența populației. Elevul jandarm, împreună cu un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu pentru menținerea ordinii și siguranței publice, s-a deplasat pe strada Popa Șapcă și a predat borseta unui tânăr care o pierduse într-un moment de neatenție.Ionuț este unul dintre cei 27 de elevi jandarmi aflați în practică la Jandarmeria Botoșani până la sfârșitul lunii februarie, în domeniul pazei și protecției instituționale.

Pentru ei, este ultimul stagiu de practică înaintea examenelor de absolvire a școlii militare. Începând cu data de 7 aprilie, se vor prezenta la inspectoratele unde vor primi repartiție în funcție de media finală obținută și vor începe cariera pe care și-au dorit-o, în slujba cetățenilor si în spiritul devizei Jandarmeriei Române – ,,LEGE ȘI ORDINE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *