Gest incredibil al mamei Mariei, fetița de 14 ani din Botoșani, ucisă de un tânăr. Ce a făcut după înmormântarea copilei

Maria, fetița de 14 ani, din județul Botoșani, care a murit după ce a fost înjunghiată de un tânăr cu 25 de lovituri de cuțit, se afla într-un centru pentru copii înainte de tragedie. Mama sa a renunțat să mai aibă grijă de ea și de frații săi pe motiv că nu are posibilități financiare.

Cu toate acestea, în perioada în care fata s-a aflat în grija statului, mama nu a vizitat-o niciodată, după cum au confirmat reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Singura persoană care  mers să o viziteze pe Maria a fost bunica sa.

Mama a cerut banii din alocația fetei

Maria a avut parte de o înmormântare creștinească, din bugetul DGASPC. Când a aflat de moartea ei, mama a spus că nu își permite să o înmormânteze, așa că cei de la DGASPC s-au ocupat de tot. Știind însă că toți copiii aflați în grija statului primesc o sumă de bani atunci când ies din sistemul de protecție, după ce fiica sa a fost înmormântată, mama Mariei a mers și le-a cerut reprezentanților DGASPC să îi dea suma de bani care i s-ar fi cuvenit Mariei.

A fost nevoită să facă cale întoarsă însă fără niciun leu pentru că de acei bani singura persoană care ar fi putut beneficia ar fi fost Maria, în momentul în care ar fi împlinit 18 ani. Din cauza tragediei, banii s-au reîntors la bugetul de stat.

Maria, ucisă în ajunul Anului Nou

Copila de 14, care a fost ucisă de un tânăr de 20 de ani în ajun de Anul Nou, a fost înjunghiată cu 25 de lovituri de cuțit, chiar sub privirea unui copil de nouă ani, fratele acesteia. Maria Alexandru mergea cu uratul cu fratele său, potrivit martorilor.

„Criminalul era crescut tot la casa de copii, ca și Maria. Fratele victimei in varsta de 9 ani a fost martor. Criminalul a fost prins la scurt timp de către localnici.  Copiii se aflau la urat”, ne-a declarat atunci un localnic.

Fratele fetei, deși speriat peste măsură, a găsit puterea să ceară ajutor la toți oamenii care i-au ieșit în cale, sperând că își va salva sora.

Ucigașul a fost arestat

Tânărul de 20 de ani, din Guranda, a fost prins la scurt timp și reținut. Ulterior, judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Cătălin Rățușcă. Botoșăneanul a fost expertizat psihiatric, iar specialiștii din Botoșani au ajuns la concluzia că aceasta a avut discernământ.

Prin urmare, individul va răspunde pentru faptele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *