Medicul care i-a replantat brațele Alexiei, revoltat de reacțiile din mediul virtual: ”Nimeni nu știe ce drame am trăit când am fost nevoită să amputez mânuța unui copil”

Sidonia Susanu, medicul care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, adolescenta din Botoșani cu ambele brațe amputate într-un accident auto de autocar produs la Pașcani, și-a exprimat nemulțumirea față de unele reacții din spațiul public.

Într-un mesaj postat pe Facebook, medicul din Iași a criticat ”comentariile și articolașele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor “parodii” și pe cei care au afirmat că ”face o clinică de plantat organe”.

”Nu este nici o parodie când un copil ajunge la mine cu o amputație și cu o mânuță pusă într-o pungă așa cum a fost recuperată de pe câmp în urmă unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.Am operat mii de ore în viață mea și peste 10.000 de copii și nu accept să îmi spună careva că fac ”o clinică de plantat organe”. Nu aveți dreptul să îmi adresați voi peiorative de genul ”un fel de eroină în branșă”. Cred că poate critica muncă mea numai cineva care a făcut mai mult și mai bine decât mine și atât”, a scris medicul, potrivit Ziare.com.

În același timp, Sidonia Susanu le-a mulțumit politicienilor care s-au implicat pentru dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iași în beneficiul pacienților copii, lăsând orgoliile politice deoparte.

”Când operezi 20 de ore într-o zi chiar găsești infantile orgoliile politice și interpretările oricui își da cu părerea cum că aș vrea eu cariere politice devin puerile.Îmi doresc să pot opera în condiții civilizate și să am acces la echipamente cu care să pot SALVA VIEȚI”, a mai scris Sidonia Susanu.

Ea a subliniat, însă, că a trecut prin momente cumplite atunci când, din lipsă de fonduri, i-a fost imposibil să ajute copii care au rămas infirmi.

”Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit în sufletul meu când am fost nevoită să amputez o mânuța sau un picior al unui copil condamnat să rămână infirm pe viață pentru că spitalul nu a avut bani sau pentru că banii au fost cheltuiți pe altceva decât interesul pacienților! Vă promit că voi milita pentru orice finanțare care poate veni la spital și prin care să pot crește calitatea actului medical și să aduc clinică de chirurgie reconstructivă la cel mai înalt nivel profesional posibil în beneficul unic al pacientului copil”, a mai transmis Sidonia Susanu, potrivit Digi FM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com