Peste 20 de kilometri de drumuri dintr-o comună limitrofă Botoșaniului vor fi modernizați

Peste 20 de kilometri de drumuri de interes local dintr-o comună limitrofă Botoșaniului vor fi modernizați. Este vorba de drumurile din comuna Mihai Eminescu, care vor fi reabilitate și modernizate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pentru acest proiect au fost alocați 16,19 milioane de lei, însă valoarea lucrărilor va fi stabilită după licitațiile care urmează a fi derulate de Primăria Mihai Eminescu.

Drumurile sunt acoperite în prezent cu balast și sunt în cea mai mare parte degradate. Scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumurilor nu este asigurata, ducand la înnoroiri frecvente, astfel este necesar refacerea de terasamente si executia de drenaje.

„Prin acest proiect comuna Mihai Eminescu urmaresti reabilitarea si modernizarea prin asfaltare a drumurilor comunale si satesti pe o distanta de 22,578 km. Toate drumurile de pe teritoriul administrativ al comunei Mihai Eminescu ,inclusiv cele propuse spre modernizare prin asfaltare respecta prevederile OG 43/1997. Drumurile satesti propuse pentru reabilitare prin asfaltare sunt drumuri de clasa tehnica V cu o banda de circulatie, conform prevederilor Normelor Tehnice 30.08.2017 privind proiectarea ,construirea si modernizarea drumurilor. Lucrarile care fac obiectul contractului de achizitie cuprinde operatiuni necesare de executat in scopul asigurarii unor conditii normale de siguranta a circulatiei, impuse de normele tehnice in vigoare”, susțin reprezentanții Primăriei.

Durata execuției lucrării este de minim șase luni și maxim 8 luni calendaristice.

 

One thought on “Peste 20 de kilometri de drumuri dintr-o comună limitrofă Botoșaniului vor fi modernizați

  1. Pentru primarii din toata tara lucrarile de drumuri aduc cele mai mari comisioane. Regii asfaltului au metodele lor -straturi mai subtiri ca in proiecte, pietris, bitum de slaba calitate – fac mari economii si dau si la primari. Dirigintii, inspectorii, consultantii, proiectantii daca se opun sunt scosi din sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *