FOTO Unelte folosite pentru braconaj, găsite în zona lacului de la Stânca Costești. Polițiștii de la Transporturi Navale și comisarii Gărzii de Mediu fac verificări

Mai multe unelte folosite pentru braconaj au fost găsit în zona lacului de la Stânca Costești. În urma acțiunilor de verificare și cooperare a instituțiilor: Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, Postul de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, s-a organizat o activitate de inspecție și control pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a pescuitului ilegal și a transportului ilegal de pește și de produse piscicole.

„În data de 02.02.2023, ora 10:45, s-a constatat că în zona lacului de liniștire aval baraj al lacului de acumulare Stânca-Costești din județul Botoșani, au fost depistate 11 unelte de pescuit interzise, de tip ecran, alcătuite din tije metalice și plasă monofilament. Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanții Postului de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești, care totodată au întocmit și dosar penal. În cadrul cercetării penale, uneltele pe pescuit vor fi supuse unei expertize de examinare a uneltelor de pescuit, de către reprezentații Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură”, precizează Garda de Mediu.
Braconajul piscicol reprezintă o activitate ilegală care constă în pescuitul fără licenţă, autorizaţie sau permis, în perioada de prohibiţie sau în zone interzise pescuitului cât și folosirea unor unelte interzise pentru a captura pești și alte vieţuitoare acvatice vii din habitatele piscicole naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com