Controale la brutăriile și patiseriile din Botoșani. Un angajator s-a ales cu o amendă de 40.000 lei

Inspectorii muncii au efectuat mai multe controale la brutăriile și patiseriile din Botoșani, potrivit unui raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru anul trecut.

Inspectorii de muncă au controlat 27 de agenţi economici. Un angajator a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane pentru care nu a transmis în termenul legal contractele individuale de muncă. Au mai fost aplicate: o amendă de 3.000 lei şi un avertisment pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte şi o amendă de 3.000 lei şi 4 avertismente pentru neevidenţierea corectă a orelor prestate de către salariaţi, conform prevederilor Codului Muncii.

„S-au dispus 30 de măsuri pentru: primirea la muncă fără transmiterea contractelor individuale de muncă în termen legal în aplicaţia ReviSal, neevidenţierea corectă a orelor prestate, nepăstrarea la punctul de lucru a copiilor contractelor individuale de muncă pentru salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în acel loc”, precizează ITM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *