FOTO & VIDEO! Amplă acțiune a polițiștilor rutieri botoșăneni: Permise reținute și peste 30 de conducători auto invitați la sediul poliției

Polițiștii rutieri au organizat, pe 2 februarie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare oprirea sau staționarea neregulamentară a autovehiculelor, informează pritr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Activitatea s-a desfășurat pe raza întregului județ și a avut ca scop combaterea indisciplinei conducătorilor auto și informarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care nu respectă normele rutiere, precum și riscurile la care îi expun pe ceilalți participanți la trafic.

Oprirea sau staționarea autovehiculelor în locuri nepermise, cum sunt zonele din apropierea trecerilor de pietoni, reduc vizibilitatea conducătorilor auto asupra persoanelor care s-ar putea angaja în traversarea părții carosabile, punându-le astfel în pericol.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au controlat peste 180 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei.

Dintre acestea, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru oprirea sau staționarea neregulamentară a autovehiculelor, iar peste 30 de conducători auto au fost invitați la sediul poliției, urmând ca și față aceștia să fie dispusă măsura sancționării contravenționale. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *