Cea mai lungă conductă de alimentare cu apă potabilă din zona Moldovei, de 43 de kilometri, va fi în județul Botoșani. Consiliul Județean a semnat contractul

Reprezentanții Consiliul Județean Botoșani au semnat, vineri, 3 februarie, contractul de lucrări pentru servicii de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru proiectul „Conducta de aducțiune apă potabilă Hănești – George Enescu, Județul Botoșani”!

Este vorba despre cea mai lungă conductă de alimentare cu apă potabilă din zona Moldovei, respectiv 43 de kilometri, cu două stații de pompare de-a lungul traseului ce traversează localitățile Hănești – Vlăsinești – Săveni – Știubieni – Vorniceni – Cordăreni – George Enescu, cu posibilitate de alimentare și a comunei Havârna, informează printr-un comunicat Consiiul Județean Botoșani.

Este un proiect important și extrem de necesar nu doar pentru locuitorii din acea parte a județului, ci pentru întreg județul Botoșani per ansamblu. Ne-am dorit să găsim soluții și împreună cu specialiștii ADI Aqua Botoșani am conturat acest proiect. Voi supraveghea îndeaproape evoluția acestuia, în toate etapele lui, și voi face deplasări pentru a mă asigura că documentația tehnică reflectă cu fidelitate realitatea din teren. Am transmis astăzi aceste lucruri și reprezentanților firmei care a câștigat licitația, aceștia angajându-se că își vor îndeplini obligațiile cu profesionalism și cu mare strictețe în raport cu prevederile contractuale, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani

Firma desemnată câștigătoare a licitației este S.C. Yda Project Consulting SRL, iar contractul prevede realizarea temei de proiectare, a studiilor de teren, a expertizelor tehnice, a avizelor, acordurilor și a Studiului de Fezabilitate. Valoarea contractului este de 250.000 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 47500lei. Finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții.

„Importanța acestui proiect este de necontestat. De aceea ne dorim ca toate etapele acestui proiect, de la întocmirea documentațiilor și până la punerea în funcțiune a conductei să decurgă fără probleme. Vom depune toate eforturile pentru acest lucru și cu siguranță vom reuși”, declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

3 thoughts on “Cea mai lungă conductă de alimentare cu apă potabilă din zona Moldovei, de 43 de kilometri, va fi în județul Botoșani. Consiliul Județean a semnat contractul

  1. oare de ce indivizii astia se pozeaza in fata noastra ? PENIBILI SA VA FIE RUSINE CA FACETI LUCRARI DE CALITATE PROASTA … SOSELE CARE NU REZISTA MAI MULT DE 4-5 ANI ! PENIBILLOR ..EXPUNEREA VOASTRA IMI ADUNCE AMINTE DE VORBA ROMANEACA ” PROSTUL CE NU E FUDUL NU PROST DESTUL”

  2. Cotcodac! Cotcodac! Exact ca o găina ce face un ou! Mare lucrare! Ce sa mai zic?! Penibili! Mai bine tăceți și faceți lucruri cu responsabilitate ai cu drag fata de oameni! Gândiți-va ca lumea va va tine minte prin ce ați făcut, nu din pozele ce le postați prin ziare!

  3. Cea mai lunga conducta de alimentare cu apa din zona Moldovei este Conducta Regelui Carol I făcută în 1911, are cca 103 kilometri și aduce apa de la Timisesti la Iași fără nici o pompare, doar prin cădere libera prin diferența de nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com