Percheziții la braconieri din două comune din Botoșani. Amenzi uriașe aplicate pentru câini deținuți ilegal

Sancțiuni de 9.000 de lei au fost aplicate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare, care au avut loc la data de 2 ianurie 2023. La data respectivă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de practicarea vânătorii cu lațuri, ogari sau metiși de ogari, din comunele Manoleasa și Mihălășeni.

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care interesează cauza, printre care și obiecte utilizate în activități de braconaj cinegetic.

Totodată, au fost identificați 9 câini din rasa ogar, deținuți fără respectarea prevederilor legale, motiv pentru care față de proprietarii acestora au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei.

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale. La activități au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Săveni, Biroului pentru Protecția Animalelor și Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, se precizează într-un comunicat al Poliției Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *