Doina Federovici, prezentă la întâlnirea ADR Nord-Est pentru atragerea fondurilor europene: Județul Botoșani, ca de altfel toată Moldova, are nevoie de fonduri importante

Președintele Consiliului Județean Botoșani, membru al Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027, a participat joi, 2 februarie, la Piatra Neamț, la o dezbatere cu reprezentanți ai Comisiei Europene, conduși de Aida Liha-Matejicek, responsabil DG Regio pentru România și Croația, ai ministerelor implicate în gestionarea fondurilor europene, ai mediului academic din Moldova și ai asociațiilor profesionale și neguvernamentale, privind programul de finanțare europeană derulat de ADR Nord-Est.

Cu această ocazie s-a aprobat Regulamentul de funcționare al Comitetului de Monitorizare, iar directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, a prezentat proprietățile noului Program Regional și sumele aferente, în timp ce Monica Harja-Zlăvog, directorul Direcției Program Regional Nord-Est, a prezentat un calendar estimativ al apelurilor de proiecte ce vor fi deschise, informează printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

Comitetul de Monitorizare a analizat, de asemenea, metodologia și criteriile de selecție a proiectelor ce vor fi finanțate pe Programul Regional 2021-2027, noul instrument de dezvoltare teritorială (Dezvoltare Urbană Integrată – DUI), precum și strategia de asistență tehnică și foaia de parcurs pentru creșterea capacității administrative.

„Județul Botoșani, ca de altfel toată Moldova, are nevoie de fonduri importante pentru a recupera decalajele structurale, iar banii europeni gestionați de către ADR pot fi parte a soluției. Interesul comun este ca Programul Regional 2021-2027 să asigure nevoile reale de finanțare și ca tot mai multe proiecte de dezvoltare să fie finanțate în acest exercițiu financiar. Ne-am fi dorit ca alocarea fondurilor în cadrul Programului Regional 2021-2027 să fi fost mai generoasă la capitolul infrastructură rutieră, unde Moldova este deficitară. Este limpede că doar printr-o infrastructură rutieră de calitate, care să asigure conectivitatea cu coridoarele importante de transport, se poate dezvolta și regiunea noastră”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est îndeplinește funcția de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, care a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 21 octombrie 2022. Programul are un buget de 1,75 miliarde de euro, împărțit pe opt priorități. Entitățile eligibile pentru a depune proiecte sunt: IMM-urile, organizațiile de cercetare și inovare, clusterele, universitățile și unitățile administrativ-teritoriale.

4 thoughts on “Doina Federovici, prezentă la întâlnirea ADR Nord-Est pentru atragerea fondurilor europene: Județul Botoșani, ca de altfel toată Moldova, are nevoie de fonduri importante

  1. Lucrarile de infrastructura rutiera cautate deoarece sunt pretabile la mari fraude. In loc de un strat de piatra sparta de 30 cm grosime pui un strat de 20 de cm de pietris si raman economii mari pentru comisioane la politicieni. Drumul strategic are probleme pe 2 loturi din trei tocmai din cauza acestor schimbari la proiect tolerate de politicieni.

  2. Doamna faceți calitate, nu faceți hoție cu constructorul. când vor interveni instituțile statului împotriva hoție di a jafului din banul public?? La ce sunt instituții, servicii, poliție pe când acestea sunt complice la jaf , justiția….Desfiintati instituțiile publice…

  3. Cerem respectarea caietelor de sarcini , cu respectarea calității lucrărilor din proiect ,aviz NEAMȚ unde nu a fost arestat nimeni, se pot face lucrări de slaba calitate in continuare doamnă feodorovici??? veți intra la pușcărie cu toți hoții de bani publici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com