29.000 de carduri de energie vor ajunge în județul Botoșani. Când începe distribuirea acestora

Aproximativ 2,8 milioane de carduri de energie sunt distribuite de Poșta Română, iar ajutorul pentru plata facturii la ajunge la români la o dată diferită, în funcţie de judeţul în care locuiesc.

Beneficiarii vor primi un ajutor de 700 de lei, bani cu care vor putea să își plătească facturile de gaze, energie sau întreținerea la bloc.

Primele facturi vor putea fi plătite pe 20 februarie. Beneficiarii vor primi un ajutor de 700 de lei, bani cu care vor putea să își plătească facturile la gaze, energie sau întreținerea la bloc.

Românii care se încălzesc cu lemne de foc vor primi banii cash în mână, dacă aduc o factură de lemne nu mai veche de luna august a anului trecut. În prezent, beneficiază de cardurile de energie românii care au venituri mai mici de 2.000 de lei de lei. În funcție de cum se derulează proiectul și de fondurile care rămân disponibile, Guvernul ar putea decide să extindă acest sprijin și să acorde aceste carduri și persoanelor care au venituri de maximum 3000 de lei/lună.

Sunt trei modalități de plată: cu ajutorul postașului, la oficiul poştal sau online pe site-ul Poștei Române. În județul Botoșani, distribuirea cardurilor va începe pe 2 februarie, către cei 29.000 de beneficiari

Calendarul distribuirii cardurilor de energie pe judeţe

Există un calendar al distribuirii cardurilor de energie pe judeţe, astfel că mulţi tomâni sunt interesaţi pe ce dată va ajunge la ei ajutorul pentru plata facturilor.

Data şi numărul cardurilor de energie ce vor fi distribuite este următorul, potrivit agerpres.ro:

– Alba – 37.000 de carduri, 1 februarie

– Argeş – 53.000, 1 februarie

– Ilfov – 29.000, 1 februarie

– Bucureşti – 106.000, 1 februarie

– Bacău – 52.000, 1 februarie

– Teleorman – 27.000, 1 februarie

– Bihor – 58.000, 1 februarie

– Brăila – 34.000 de carduri, 2 februarie

– Covasna – 21.000, 2 februarie

– Giurgiu – 21.000, 2 februarie

– Vâlcea 27.000, 2 februarie

– Botoşani – 29.000, 2 februarie.

Concret, beneficiarii vor putea plăti online cu cardul de energie. Ei vor accesa aplicația informatică prin introducerea seriei cardului de energie și vor face plățile cu ajutorul celor trei documente necesare, cartea de identitate, cardul de energie și factura de la furnizorul de energie.

Celelalte două modalități de plată sunt la oficiul poștal și direct la poștaș.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare.

Servicii/produse care se pot plăti: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) oferă românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 de lei, de două ori pe an.

Ce pot plăti românii cu cardul de energie

Este vorba de cele la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.

Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii pentru ajutorul de încălzire vor ajunge la oameni pe 20 februarie.

Cum se face plata cu cardul de energie

1. La orice subunitate a Poștei Române sau la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului.

2. Se completează plata prin mandat poștal, către contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari).

3. Se primește dovada plății, pe care este scrisă suma rămasă după efectuarea plății, valoarea plății/plăților efectuate și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *