FOTO Campania ”Siguranța online”, desfășurată de polițiști la Liceul cu Program Sportiv Botoșani

Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat miercuri, 1 februarie,  împreună cu elevii din clasele de gimnaziu ale Liceului cu Program Sportiv la mai multe activităţi de informare în cadrul campaniei ”Siguranța online” . Elevii au primit broșurile campaniei și au răspuns la întrebările quizului online asistați de polițiști, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate. la nivelul Județului Botoșani, în perioada noiembrie 2022-februarie 2023, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității desfășoară activități informativ-preventive în cadrul Campaniei naționale ”#Siguranța Online” – dedicată minorilor. Aceasta își propune să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică minorilor, pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, a pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Română a Băncilor și Microsoft și AttackSimulator au lansat o nouă componentă educațională pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicată copiilor. Campania pune la dispoziția copiilor, părinților și cadrelor didactice două broșuri cu benzi desenate, în limba română –”Povești cotidiene digitale” și ”Întâmplări de pe net”, prezentând întâmplări inspirate din situații reale din mediul online și modalități de protecție împotriva amenințărilor din mediul virtual. Benzile desenate pot fi descărcate și utilizate de către cei interesați, sau pot fi direct accesate pe site. Mai mult decât atât, #SiguranțaOnline a lansat și un quiz interactiv dedicat copiilor, prin care își pot testa abilitatea de a răspunde corect la amenințările ce îi vizează, precizează IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com