Criza medicilor de familie din Botoșani se adâncește. 23 de posturi sunt vacante, multe din cabinete sunt în municipiul reședință de județ

Criza medicilor de familie din județul Botoșani se adâcește. Dacă anul trecut erau vacante 19 posturi, la această dată sunt disponibile 23 de posturi în județ, potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Alina Mustiață, directorul general al CJAS Botoșani, a declarat că dintre medicii care mai profesează, mai mult de jumătate sunt pensionari.

Pentru a acoperi nevoia de servicii medicale în zonele din județ unde nu există medic de familie, ca o soluție de avarie, s-au făcut puncte de lucru secundare ale medicilor de familie din zonă.

”Anul trecut nu a venit nimeni pe posturile vacante.  Sunt multi pensionari cu prelungire de activitate care oricând pot să ne părăsească, întrucât avem cu ei contrate de prestări servicii și nu îi putem forța”, a adăugat Alina Mustiață.

Șase dintre posturile vacante sunt în municipiul Botoșani, unul în orașul Flămânzi și restul în localitățile: Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Dimăcheni, Drăgușeni , Hudețti, Manoleasa, Viișoara, Vorniceni, Ungureni, Suharău și Cotușca.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *