Medicii stomatologi, în vizorul ANAF. Sunt vizați de controale

medic dentistMedicii stomatologi sunt luați în vizor de ANAF, după ce au declarat venituri foarte mici la Fisc. Media venitului lunar raportat de aceștia pentru impozitare este de numai 2.581 de lei.

76% au declarat au declarat cu privire la anul 2021, acesta fiind cel mai recent an pentru care autoritățile dispun de date, venituri anuale sub nivelul de 12 salarii minime brute, 27.600 de lei.

Datele prezentate sunt cele care au stat la baza deciziei ANAF de la finalul anului 2021, cu motivul de a extinde și la nivelul cabinetelor medicilor stomatologi, campania de informare pe care a derulat-o în rândul profesorilor pentru veniturile din meditații.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat pentru sursa citată, că acestea sunt datele care stau la baza deciziei de a extinde campania de informare și în acest domeniu.

„Conform datelor de la nivelul Agenției ANAF, a rezultat că, în anul 2021, un număr de 12.174 de contribuabili (persoane fizice autorizate – cabinet medical individual), care desfășoară activități de asistență stomatologică – cod CAEN 8623, au realizat un venit impozabil de 377.075.245 lei, rezultând o medie a venitului impozabil/contribuabil anual de 30.974 lei, respectiv o medie a venitului impozabil lunar/contribuabil de 2.581 lei”, potrivit ANAF.

Potrivit șefului ANAF, Lucian Heiuş, ANAF a identificat o zonă de neconformare fiscală în rândul medicilor stomatologi.

„Ținem foarte mult la prevenție. În urma analizelor de risc făcute la nivelul ANAF, a rezultat un risc de neconformare ridicat pe acest segment de activitate.

Vom trimite scrisori personalizate, vom face ghiduri, vom încerca să mediatizam ce au de făcut. Dar este normal ca și beneficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, așa cum este normal când plătesc sumele de bani”, a declarat Heiuș, potrivit Profit.ro

ANAF va iniția cel mai probabil controale acolo unde consideră că acestea sunt necesare, noteaza Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *