Soluții stomatologice tot mai bune pentru pierderea dinților

Soluțiile la dinții lipsă, un câștig pentru domeniul medical

Stomatologia înregistrează evoluții lente dar constante în toate aspectele, inclusiv în problematica pierderii dinților. Pe măsură ce trece timpul, soluțiile precum implanturile dentare devin din ce în ce mai ușor de implementat și mai de calitate, participând la sănătatea dentară per total, astfel înregistrându-se un câștig clar în domeniu.

Tehnologia de aplicare și tratament evoluează și impactează pacienții în mod pozitiv. În cele ce urmează, ești invitat/ă să descoperi informații interesante pe subiect, prin care îți poți salva dantura, zâmbetul și chiar stima de sine.

După pierderea dinților pot urma alții noi

Dacă în trecut pierderea dinților era definitivă și irevocabilă, iar până de curând doar unele persoane aveau o șansă bună la rectificarea situației, astăzi un implant dentar este mult mai accesibil și mult mai rezistent, în plus se simte și arată mult mai natural.

Un implant dentar presupune inserarea unei proteze din titan în osul maxilarului, având rol funcțional și estetic totodată. Pentru ca aceste roluri să fie îndeplinite din ce în ce mai bine, s-a lucrat la găsirea unui material mai bun, a unui design mai bun, cu rezistență chiar mai mare, precum și la un aspect și o textură cât mai naturale.

Un implant de ultimă generație este proteza unde medicina și tehnologia se armonizează mai mult ca niciodată. Astfel, aliajul de titan devine de gradul 4, iar suprafața acestuia prezintă particule nano de oxid de calciu, ca să păcălească organismul să considere implantul ca pe unul de-al lui, grăbind astfel  integrarea. Acesta da câștig pentru stomatologie!

Riscurile de complicații scad spre zero

De la momentul pierderii unui dinte începe o numărătoare inversă pentru sănătatea orală. Țesutul osos din zona respectivă începe un proces de degradare (resorbție osoasă), dinții învecinați și cei opuși (antagoniști) încep să migreze, afectând gradual masticația, iar migrația va atrage după sine o răspândire a infecțiilor dentare.

Dar de ce să ne complicăm? Tehnologia medicală de astăzi permite intervenții mai bune de implant mai facil de acceptat de organism, așadar riscurile de mai sus pot fi îndepărtate mai ușor, mai ales cel al nevoii de augmentare osoasă (care presupune refacerea structurii osoase care s-a degradat în perioada de pasivitate a persoanei care a rămas fără acel dinte).

În aspectul pierderii dinților, stomatologia a câștigat enorm datorită tehnologiei. Mai rămâne acum ca oamenii să atragă acest câștig de partea lor și, în cazul pierderii dinților, să apeleze cu încredere și fără așteptări inutile, dăunătoare lor, la implanturile dentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *