Poprire pe pensie pentru o datorie uriașă la ANAF. Cât datorează statului un botoșănean de vârsta a treia

Un botoşănean va avea nevoie de ani buni ca să scăpe de o datorie la ANAF. Pensionarul, de 66 de ani, trebuie să restituie statului o datorie de nu mai puțin de 17.451.239 lei, după o firmă pe care a deținut-o, iar ANAF-ul a cerut Casei Județene de Pensii poprire pe pensie.

Este cea mai mare poprire pe pensie în județul Botoșani. Suma este uriașă în raport cu pensia pe care pensionarul o are, de 2000 lei. Casa Județeană de Pensii îi reține 471 de lei lunar.

Pentru o poprire se reține până la 1/3 din venit, în acest caz din pensie. Pentru două sau mai multe popriri până la1/2 din venit. Pensionarul respectiv are două popriri”, a declarat Ioan Buzilă, director general al Casei Județene de Pensii Botoșani.

La nivelul județului Botoșani existau 2426 de popriri pe pensii pentru 1265 persoane, unele dintre acestea având și câte 3-4 popriri. Printre instituţiile care au trimis adrese de reținere a banilor din pensii se numără cooperative de credit, primării, administraţii financiare publice, CAR pensionari, Termica, Nova Apaserv, executori judecătorești şi bănci.

Până anul trecut, un alt pensionar datora statului 9,9 milioane lei, iar debitul urma să fie stins, potrivit calculelor specialiștilor, în 2000 de ani, numai că botoșăneanul s-a stins din viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *