Bărbat condamnat după ce a ameninţat cu moartea un procuror. Se va întoarce în Penitenciarul Botoşani

Un bărbat din localitatea Pătrăuți din judeţul Suceava, aflat în  Penitenciarul Botoșani din 2020, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de ultraj judiciar. Acesta a amenințat un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Mugurel Burduja a fost condamnat la 3 ani, 3 luni şi 220 zile închisoare, zilele trecute. Pe numele său sunt însă mai multe infracțiuni rutiere, dar și o condamnare pentru șantaj.

Pe 7 februarie 2018, el era închis în Penitenciarul Botoșani pentru alte fapte, dar a fost chemat în instanță pentru un alt dosar în care era judecat pentru conducere fără permis. Atunci a cerut schimbarea procurorului de ședință. Apoi a devenit agresiv și a început să-l amenințe pe procuror că îl va da în judecată imediat ce va ieși din pușcărie, sugerându-i că îl va omorî.

După un an și jumătate, el a fost eliberat și s-a dus să îl caute pe procuror, care a depus plângere și s-a deschis dosar penal pentru ultraj judiciar.

Sentinţa a fost dată, luni, de Curtea de Apel Suceava şi este definitivă.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Burduja Mugurel împotriva sentinţei penale nr. 1507 din data de 08.12.2022 pronunţată de Judecătoria Botoşani. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă inculpatul apelant Burduja Mugurel la plata către stat a sumei de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În baza art.275 alin.6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru pentru inculpatul apelant Burduja Mugurel, în cuantum de 942 lei (av. Ciubotaru Vasile – delegaţie pentru asistenţă juridică obligatorie nr. 31/06.01.2023) rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată, azi, 30.01.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.

 

Accident mortal la Botoșani! Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr băut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *