Reconstituirea accidentului în care un botoșănean a fost strivit de mai multe mașini. Ieri, bărbatul ar fi împlinit 45 de ani

În această dimineață, de luni, 30 ianuarie 2023, la unitatea de carabinieri din Montalto di Castro (Viterbo), i s-a încredințat unui consultant tehnic oficial sarcina de a reconstitui dinamica tragicului accident în care a decedat Ioan Pușcașu, românul lovit de mai multe mașini și făcut bucăți pe șoseaua Aurelia la data de 22 ianuarie.

Ioan Pușcașu, originar din județul Botoșani, avea 45 de ani și era tatăl unui băiat de 14 ani, informează Corriere della citta, citat de Rotalianul.

În seara de duminică, 22 ianuarie 2023, mergea pe marginea șoselei „Aurelia”, în zona localității Montalto di Castro, provincia Viterbo, regiunea Lazio, când a fost lovit din spate de un autoturism Citroen C5, care l-a aruncat pe partea opusă a șoselei unde mai multe autovehicule au trecut peste corpul bărbatului român.

Trupul românului a fost făcut bucăți și era de nerecunoscut. Un șofer în trecere a spus că pe șosea „erau doar bucăți și sânge”.

„Am crezut că am lovit un animal”

La volanul autoturismului Citroen se afla M.M., un bărbat în vârstă de 56 de ani din Civitavecchia, care nu s-a oprit la locul accidentului, dar s-a prezentat în scurt timp la carabinieri.

„Am crezut că am lovit un animal”, s-a justificat el pentru faptul că a fugit și nu a oprit să acorde victimei primul ajutor.

Medicul legist a confirmat, însă, că Ioan Pușcașu a decedat imediat după ce a fost lovit de prima mașină. În consecință, procurorul Alessandro Gentile din Civitavecchia l-a înscris automat în registrul suspecților cu ipoteza infracțiunii de omor rutier, cu circumstanța agravantă de fugă de la locul accidentului, pe șoferul Citroen-ului.

Întrucât cauzele decesului au fost clare, procurorul nu a considerat necesar să se efectueze o autopsie asupra a ceea ce a mai rămas din bietul trup al victimei.

Botoșăneanul, repatriat în România

În schimb, a dispus o evaluare tehnică irepetabilă pentru a clarifica dinamica accidentului dramatic, numindu-l în acest scop – în calitate de consultant tehnic oficial – pe inginerul Riccardo De Santis.

La operațiunile de evaluare, care vor începe pe 9 februarie, va participa și inginerul Nicola Bartolini, în calitate de consultant tehnic părtinitor, pus la dispoziție de Studio3A-Valore S.p.A., companie specializată la nivel național în despăgubiri pentru daune și în protecția cetățenilor.

Ioan Pușcașu ar fi împlinit 45 de ani pe data de 29 ianuarie. În urma tragicului accident în care și-a pierdut viața, a lăsat în urma sa un băiat de 14 ani. Rămășițele sale pământești au fost repatriate duminică în România și vor fi înmormântate în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com