Doi botoșăneni, tată și fiu, uciși într-un accident cumplit. După cinci ani, vinovatul încă nu a fost condamnat

Foto: arhiva

Doi botoșăneni, tată și fiul au fost uciși într-un accident cumplit care a avut loc în 2018, în județul Suceava, în apropiere de amenajarea rutieră cunoscută ca ”Zidul Morții”. După cinci ani, procesul începe la Judecătoria Suceava.

Șoferul care a dat cu mașina peste ei, un sucevean care se întorcea împreună cu familia din Spania, a fost trimis în judecată. Oamenii veneau acasă, în vacanța de vară, iar șoferul era foarte obosit, a rezultat din ancheta efectuată la vremea respectivă de polițiști. De precizat și faptul că accidentul s-a petrecut în jurul orei 03:00, scrie monitorulsv.ro.

Dorel Leuciuc, din Șerbăuți, conducea un Citroen Picasso înmatriculat în Spania, pe sensul de mers de la Gura Humorului, spre Suceava. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers imediat după ce a ieșit din amenajarea rutieră (spre Șcheia) iar ghinionul a făcut ca mașina ieșită în rigola de la marginea drumului să îi lovească pe cei doi oameni care se aflau pe marginea drumului.

Ghiorghi Rusu, de 63 ani, și Gheorghe Rusu, de 36 de ani, din Ripiceni-Botoșani, ambii fără elemente reflectorizante asupra lor, au fost cei doi pietoni loviți în plin de mașină. Din păcate, echipajele medicale care au intervenit atunci nu au putut decât să constate decesul celor doi.

În urma accidentului au fost răniți ușor și cei doi copii ai familiei din Șerbăuți, unul de 15 ani și celălalt de numai un an, motiv pentru care au fost transportați, împreună cu mama lor, la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost 0.

Procesul privind infracțiunea de ucidere din culpă va începe la Judecătoria Suceava.

Este genul de accident care ar părea aproape imposibil să se producă într-un asemenea loc și la o asemenea oră însă, din păcate, realitatea demonstrează că se poate întâmpla.

Se poate constata și ghinionul șoferului, care a provocat nenorocirea la doi pași de casă, după un drum foarte lung.

Chiar dacă în acest dosar a fost vorba, foarte probabil, de expertize privind dinamica accidentului și poziția pietonilor înainte de impact, se poate constata că dosarul a stat totuși mult prea mult în faza de anchetă, pe masa polițiștilor și a procurorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *